Reactioneel - gitaar spelen bij KPN

Door Ruudjah op vrijdag 3 april 2009 14:13 - Reacties (2)
Categorie: Reactioneel, Views: 5.353

Dit is een soort experiment. Ik lees best veel reacties, omdat ik dat leuk en interresant vind. En omdat ik er ontzettend veel van leer. Niet alleen op inhoudelijk gebied, maar bijvoorbeeld ook voor redenatie/discussie technieken. Soms is een reactie écht een 'gem', een stukkie goud wat er blinkt. Ik vind dat dat extra aandacht verdiend. Voor mezelf, zodat ik goede/mooie/ontroerende reactie(s) nog een keer terug kan zien, maar ook voor jullie, om de aandacht er nog even extra op te focussen. Want: in mijn bescheiden mening vind ik dat die reacties dat verdienen. Om wat voor reden dan ook.

En dus ga ik reacties van mensen screenshotten en hier dumpen. Screenshotten, zegt u? Ja. Eigenlijk vind ik dat de edit knop automagisch moet worden verwijderd na 2 minuten (zodat je nog wel even de kans hebt om typo's eruit te halen). Want soms worden threaded discussies compleet vernaggeld doordat mensen hun posts gaan lopen editen. Als je dan die discussie probeert te volgen, en je zou met een camera de iris opnemen, zie je twee stippen die omhoog-omlaag (x20)gaan.

:? Reactioneel? Err... Jij bent nu opeens een redacteur?
Nee! Reactioneel betekend een soort van editorial vanuit de users. Reactioneel=Redactioneel minus de 'd' en redactie, maar door users. Reacties die door een soort van filter gaan. Net als nieuws dus in een redactie, alleen dan door users. Het zou leuk zijn als meer mensen dit gaan doen! Dus je eigen Reactioneel blogposts :).

:? Je neemt reacties integraal over?
Ja. Maar ik zet de auteursnaam (usernaam) erbij, en link de screenshot naar de reactie. Zodat je ook de context erbij kan pakken. Mocht je niet blij zijn met deze extra aandacht, mail even en dan verwijder ik het. Maar waarom plaats je het dan in de eerste plaats op een publiek forum?

:? Dus je gaat dit vaker doen?
Ik hoop er regelmatig tijd aan te kunnen besteden. Iets minder tijd dus om de frontpage te checken.

:? Waarom niet gewoon mengen in de discussie?
Dat is juist niet het punt. Het punt is dat de reactie al goed is, en extra aandacht verdiend in de eeuwigheid. Dat doen we met deze blogposts :).

In deze eerste reactioneel legt riffey#4 even uit hoe een platenmaatschappij werkt:
Edit: Dit mag dus niet, zoals je in deze follow-up blogpost kan lezen. Hier stonden screenshots van reacties, maar vanwege de algemene voorwaarden en auteursrecht, mag ik dus niet de reacties integraal overnemen. In tussentijd zoek ik naar een oplossing.

Reactie riffey#4

Bedankt, riffey#4! Nu kan ik mensen in jip-en-janneke taal uitleggen hoe dus een platenmaatschappij werkt. Ik denk dat je niet ver er vandaan zit met deze schitterende uitleg.

Verder, dit moet bijna iedereen in Nederland wel zo ongeveer aanspreken. Ikzelf heb vier (4) keer deze ellende gehad. Wat? Nou, lees zelf maar. sorrowman schrijft dit denk ik niet omdat hij sorrow is, maar omdat hij deze ervaring, net als mij heeft meegemaakt.

Reactie sorrowman

Dit is slechts een bescheiden begin. Het is jammer dat ik reacties uit het verleden niet heb gescreenshot, dan was dit een erg lange post geweest. Maar goed, juliie hebben nu wel een idee.

Volgende: Reactioneel en de auteurswet 04-'09 Reactioneel en de auteurswet
Volgende: Klik op OK om te annuleren 03-'09 Klik op OK om te annuleren

Reacties


Door Tweakers user Afvalzak, vrijdag 3 april 2009 14:43

VInd het een zeer goed alternatief, een soort extra motivatie om betere reacties neer te zetten ;-)

Door Tweakers user Trinsec, vrijdag 3 april 2009 15:48

Hehehe, dat kan wel lachen zijn. Ik skip de comments vaak, dan is het wel leuk de juweeltjes hier tegen te komen. ;)

Reageren is niet meer mogelijk