2022: GCar Sedan7 1.0 (1)

Door Ruudjah op zaterdag 5 mei 2012 22:00 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 8.412

Het is 2022. Ik ben multimiljonair door tijdig inkopen van aandelen RideJoy. Ik cash net mijn putopties van fileinformatiebedrijven, dat is weer 17M. Niemand geloofde mij toen ik zei dat files snel verleden tijd zouden worden. De spinoff BitDrive had ik gemist; logisch natuurlijk dat een autonomobielombouwketen door het plafond zou gaan. Maar ja, dat Google zijn techniek voor autonomobielen zou opensourcen had niemand verwacht, ook ik niet. Zelfs niet in de wetenschap dat Google succesvol meteorieten zou mijnen, en zich zou richten op buitenaardse metaalmijnbouw.

Het is tijd dat ik het nieuwste model GCar ga bestellen. Topsnelheid van 260KM per uur, met een accuradius van 1600KM bij gemiddeld 200 in het uur. Klik, daar gaat 3,14 ton van de net gecashte 17M. 19 minuten vanaf het opstalterrein in Culemborg, dan staat hij voor mijn Haagse deur. Koffie, radio, peuk, en een mooi vooruitzicht van een nieuwe auto. Radio1, altijd interessant voor een minuut of 15. “De Tweede Kamer debatteert vandaag over de toekomst van de NS. Sywert van Lienden wil het gehele spoornetwerk verkopen, en met het geld een eerste investering doen in magneetzweeftreinen. Sywert heb ik aan de telefoon. ‘Sywert, hoeveel kilometer denk je te kunnen gaan bouwen met het geld?’ ‘Waarschijnlijk kunnen we met de verkoop van ruim 2500 kilometer spoorweg 150 miljard florijn binnenhalen. Dat moeten we dan wel snel doen, gezien de metaalmarkt. ExtraMine dumpt steeds meer metaal op de markt, dus haast is geboden. Daarnaast denken we dat de verkoop van land ongeveer 50 miljard florijn opbrengt, dat is ruim 15 procent van het totale landoppervlak van het spoornetwerk. De 200 miljard die we hier mee ophalen, kunnen we gebruiken om ongeveer 500 kilometer magneetzweeftreinbaan aan te leggen. Dat zou ruwweg voldoende moeten zijn om de aansluiting naar Vlaanderen, Noord-Frankrijk, Frankrijk en uiteindelijk Parijs in de zuidlijn aan te leggen, en vanaf Amsterdam naar Oberhaus-.’ ‘U wil de lijn via oud-België van Nederlands geld bekostigen?’ onderbrak Andries Knevel. ‘Vlaanderen, Brussel en Noord-Frankrijk hebben geen geld om een magneetzweeftrein aan te leggen. Die zijn tegen beter weten in gaan investeren in de modernisering van hun spoorwegen 5 jaar geleden. Er zijn veel positieve geluiden te horen uit zowel Vlaanderen, Brussel en Noord-Frankrijk over een tolconstructie. Wij hebben dan het voordeel van de aansluiting naar het Franse achterland, en Groot-Britannië via de Chunnel.’, betoogde Sywert met overtuigende kracht in zijn stem. ‘Maar die flater van de euro zit nog vers in ons geheugen’, probeerde Andries het betoog van Sywert te steken. ‘We zullen keiharde garanties van alle drie de staten moeten krijgen. We denken aan onderpanden, bijvoorbeeld de haven van Antwerpen.’ ‘mja, en je denkt dat ze dat onderpand wèl gaan afgeven, terwijl ze ons vijf jaar geleden een loer van 257 miljard euro hebben gedraaid?’ kwam fel uit de mond van Andries. ‘Ze moeten wel. De haven van Antwerpen kunnen wij blokkeren, en als ze geen geld hebben om ons te betalen, gaat een nieuw kanaal graven zeker niet lukken.’ bracht Sywert slim tegen.

De koffiemachine was inmiddels klaar met het pureren van de koffie. 99,9% proef je tóch over 99% zuivere koffie, dacht ik. Het smaakt dan toch nét wat milder, hoewel het 2 minuten langer duurt. Ik wordt gewhappt. “Vreemd eigenlijk, dat ze zoveel geld in de marketing van de term “whappen” hebben gestopt. Whatsappen was toch al ingeburgerd?” vroeg ik mezelf af, terwijl het bericht op mijn netvlies brande. “GCar: uw model Sedan7 arriveert 30 seconden sneller dan eerder vermeld in uw bestelscherm”. Gaan ze daar nu een berichtje voor sturen? Nou ja, in ieder geval mooi. Ah, wacht, ze hebben een timer ingebouwd, dat was bij het vorige model nog niet. Grappig, kan ik op de seconde zien hoe lang de auto erover gaat doen. “Bekijk de nieuwe timer, die op de seconde nauwkeurig aangeeft wanneer U uw nieuwe aankoop kan verwachten.” scroll ik verder. Huh. Da’s duidelijk een bug, die zal ik zo even melden. Die timer moet natuurlijk bovenaan het bericht staan.

Terug in de woonkamer was Dirk Poot Sywert bijgevallen. “De Piratenpartij steunt het plan van de G1000. Vele piraten hebben de onderzoeken gecrowdsourced, en er zijn weinig rare zaken aan het licht gekomen. De data lijkt te kloppen, en onze achterban is laaiend enthousiast. Liquid Feedback Item #5745 heeft inmiddels ruim 150.000 bijdragen, en kan rekenen op 92% steun: een historisch hoog draagvlak. Amendement “spoediger” heeft het ook gehaald onder de leden. De piraten willen dus meedoen met het voorstel van de G1000, en daarbij het proces met prioriteit in gang zetten.” Zozo, dat zijn 32 en 28 zetels, 60 in totaal. Het Verenigd OuderenVerbond zal wel tegenstemmen, die willen alleen maar hogere pensioenen. Maar Groen66 en de SGU zullen waarschijnlijk meestemmen, waardoor het zal gebeuren, flitste het door mijn gedachten. “Aan de telefoon Henk Bleker van het VOV”, drong de radio weer tot mij door. “Het is een schande dat we zoveel geld uitgeven aan infrastructuur, terwijl 47 procent van de Nederlanders zit te wachten op een hoger pensioen. Het spoornetwerk moeten we inderdaad zo snel mogelijk verkopen. Maar de baten moeten naar de ouderen gaan, die jarenlang belasting hebben betaald, ook voor het spoornetwerk. Het geld moet terug naar waar het vandaan komt.” Er valt even stilte, want de spanning en de venijnigheid is te voelen in de stem van Henk. Je kan de frustratie gewoon horen in de stem. De argumenten van Dirk zijn echter onverbiddelijk. “van de 92 procent die vóór het Liquid Feedback item #5745 hebben gestemd, is 17 procent pensioengerechtigd. 21 procent van onze leden heeft een pensioen, dus ik kan zonder probleem stellen dat ook de ouderen een magneetzweeftrein wel zien zitten. De ouderen in onze partij in ieder geval wel”. Sywert valt Dirk bij, en maakt het één-tweetje compleet. “De G1000+ staat vierkant achter onze plannen. Ik heb van geen enkel G-hoofd gehoord dat er ook maar énige aversie tegen de plannen bestaat bij de achterban. Ouderen die bij ons zijn aangesloten willen dus ook meedoen”. Dit is toch een stuk interessanter dan meestal het geval op Radio1. Andries geeft Henk het laatste woord door te zeggen: “Nog een halve minuut voor we naar het nieuws van negen uur gaan. Henk?” Gretig nam henk het woord. “We zullen koste wat kost de spoorwegbaten proberen in te zetten voor de pensioengerechtigden. Arie Slob en Kees van der Staaij van de SGU hebben toegezegd ons alternatieve plan te zullen overwegen. Dat zal een meerderheid van Piratenpartij en G1000 erg lastig maken.” “Aldus Henk Bleker, van de V-O-V. Het debat is om tien uur" eindigt Andries de discussie.

Ik kijk op mijn DisWall, en geef het commando om de garagedeur te openen. De GCar heeft nog één minuut volgens de timer, en de configuratie instellingen zal ik handmatig moeten overzetten. “Dat heb je ook altijd met 1.0 modellen” dacht ik. Even googelen naar een tooltje die dat voor mij gaat doen. Hmm, alleen maar tools zonder unittests. Dan maar handmatig, is mijn conclusie bijna een minuut later. De garagevideofeed schakelt in, ik zie een glimp van de Gcar Sedan7 1.0.

"Tweehonderdzestig kilometer per uur vrijheid" dacht ik al rennend naar de garage.

Volgende: 2022: Rops 53% (2) 05-'12 2022: Rops 53% (2)
Volgende: Transport Tycoon competitie 11-'09 Transport Tycoon competitie

Reacties


Door Tweakers user philosophian, zaterdag 5 mei 2012 22:40

Oeh, dit soort verhalen zijn zo lekker om te lezen! Cheers man. (Btw, ik moet voor school ook wel is een toekomstverhaal schrijven, maar al die nieuwe technologie voorspellen durf ik niet aan, kudos daarvoor :D. )

Door Tweakers user Saampje1460, zondag 6 mei 2012 00:18

Ik ben het eens met philosophian. Leuk verhaal om te lezen.


Door Tweakers user Weezer-DC, zondag 6 mei 2012 09:45

Heerlijk verhaaltje ! Meteen doorgelezen.

Door Tweakers user Pixeltje, zondag 6 mei 2012 17:08

Leuk verhaal, lekker geschreven :)

Door Tweakers user Phr34k, zondag 6 mei 2012 18:21

Leuk om te lezen!

Door Kroket16, vrijdag 6 juli 2012 01:44

Whats met destemmer ttsjuh, stuur .een bericht

Reageren is niet meer mogelijk