2022: Rops 53% (2)

Door Ruudjah op zondag 6 mei 2012 20:37 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 8.474

Deel 1

Heroïne, maar dan zonder directe verslaving. LSD, maar dan zonder hersenveranderende neveneffecten. De drie eredoctoraten was hij kwijt geraakt, de papers werden en-masse gedownvote, zoekmachinemanipulatieburo’s ingehuurd om zijn werk te downplayen. Zijn reputatie was hij dan kwijt, maar Professor Erbenaar boerde goed. Zijn kliniek in IJsland maakte bak-ken met geld. De ongemakkelijke ontmoeting ergens in 2014 met een microbioloog, de hersendeskundige Dick Swaab, een nanotechnoloog, een computernerd en hemzelf was surrealistisch. Maar het collectieve besef dat drugs een nieuw tijdperk inging, was doordrongen bij allen. Twee jaar geleden was er dan het eerste succes van Stasix, en Erbenaar had het zelf geprobeerd.

“Ætlar þú sitja þar” hoorde ik. Dat klonk een beetje als “nogwat zitjij daar”, en inderdaad, mijn vertalerapp gaf “Gaat u daar maar zitten” aan. Een perfect geklede jongeman ging zitten, en de assistente liep een andere ruimte binnen. 19.000 florijn was niet mis, maar de verhalen waren niet te negeren. Ik zou mijn eigen tijd kunnen kiezen, en dat zo lang als binnen mijn fysieke grenzen paste, vroegere tijden kunnen herbeleven. Ik had gelezen in papers, die ik gewoon kon downloaden via torrents ondanks dat ze werden genegeerd op het internet, dat het neer kwam op een nanobot die speciale stoffen afleverde in mijn hersenen. Die stoffen zouden dan synapsen tijdelijk herstellen van oude neuronen. Een gedetailleerde hersenscan meet éérst welke neuronen dat zijn, en geeft ze door aan de nanobot. De nanobot semi-activeert de neuronen, om ze daadwerkelijk te activeren wanneer het systeem dat nodig acht.

Angst maakte van me meester toen ik binnenliep in het lab. Er was een soort Startrek-achtig bed capsule waar ik in moest gaan liggen. Ik had gekozen voor sedatie, zodat ik niet alles hoefde mee te maken van de voorbereidingen. Ik ging liggen. De kap sloot, ik hoorde aftellen vanaf 20, 19, 18, 17, 16, 15, “please take a deep breath”, 11, 10, 9...

Ik sliep. Ik was wakker. Ik zweefde, maar stond met beide benen op de grond. Mijn lichaam voelde alsof ik 5 21-meter verhuiswagens had gevuld, zo voldaan, maar ik was niet moe. De hele wereld hield van me. Ik kreeg een migraine van heb-ik-jouw-daar, voor een seconde of tien. Toen stopte het, en waande ik me in de Tweede Kamer. Ik had gekozen voor het historische moment in 2016, een maand voor de verkiezingen, nu bijna 6 jaar geleden.

De tribune was verder leeg. Een man met krullen stond op, maar ging weer zitten omdat zijn informatieapparaat zijn aandacht trok. Ik zag het apparaat vanuit de verte flitsen, blijkbaar waren er veel notificaties binnengekomen. Ongeloof, overgenomen door verdriet maakte zich meester van de man. “Dirk Poot, U wilde het woord?” schalde het door de Kamer. “Dirk, wilt u het woord? Nu is het moment, anders gaan we door naar het volgende punt van mevrouw Thieme”. Dirk stond op, zwaar geëmotioneerd. Hij liep naar de sprekersmicrofoon. Tranen biggelden van zijn gezicht. Wow, dit is echt heftig realistisch, dacht ik bij mezelf. Bijna precies als ik het had ervaren. Dirk pakte een zakdoek. Hij wreef zijn tranen weg, en stamelde oplezend iets wat niet te verstaan was. Hij probeerde het opnieuw, maar met hetzelfde resultaat. Hij schraapte zijn keel, wreef zijn tranen nogmaals weg, draaide zich om, bukte, ging weer staan, richte zich weer tot de Kamer. Verdriet had plaats gemaakt voor een diepe frons in zijn wenkbrauwen. Dirk had zich herpakt. Hij keek de Kamer rond, met indringende ogen. Hij liet zijn hoofd zakken, richte zich weer op, een zekere determinatie maakte zich van Dirk meester. De halve Kamer was aan het slacken. Dirk pakte zijn scherm, en smeet het tegen de grond. Iedereen in de Kamer had nu zijn aandacht op Dirk gevestigd.

“Ik begrijp dat mijn betoog om Rop Gonggrijp niet uit te leveren, zinloos is. Dus heb ik het maar op de grond gegooid. Waar halen jullie het lef vandaan om een Nederlands staatsburger zonder proces uit te leveren? Wij hebben als tweede land ter wereld óóit een onafhankelijkheidsverklaring bezegeld. 26 juli 1581 is blijkbaar genullificeerd door het CDA, VVD en D66. Dit is achterkamertjespolitiek in het kwadraat.” De stem klonk als een mix van boosheid en verdriet, en werd gaandeweg steeds krachtiger. “Zou het kunnen dat er een belang is bij de gevestigde partijen om stemcomputers te blijven gebruiken? De peilingen laten een aardverschuiving zien. Het komt het CDA, VVD en D66 wel heel erg goed uit om Rops rapport in de doofpot te stoppen. En de nummer één tegenstander monddood te maken, en te deporteren. In 2002 de eerste politieke moord sinds eeuwen, in 2016 de eerste politieke dissident.” De stem werd luider, krachtiger en heftiger. Bij het woord “deporteren” klonk verontwaardiging door de Kamer. “Mijn eerste vraag aan de heer Bleker, van het CDA: Is de heer Gonggrijp nog in Nederland?” Henk stond op, liep naar de interruptiemicrofoon en antwoorde droogjes “Nee”. Henk liep weer terug, maar Dirk riep “Wacht! Ik heb meer vragen. Is de heer Gonggrijp nu in de VS?” “Ja”, klonk het vanuit Bleker. “Waarom is er geen eerlijk proces in gang gezet, maar wordt er naar de pijpen van de VS gedanst?” “Het antwoord kan ik u daarop niet geven, mijnheer Poot. Dit is staatsgeheime informatie”. Dirk Poot liep rood aan, zijn stem zwelde op. “Hoe kan het dat uitleveringsinformatie opeens staatsgeheim is? De Wet Inlichtingendiensten zegt hier in het geheel niets over”. Henk keek naar zijn fractie, en dan naar de minister van Justitie. De minister knipoogde. “Ook dat is staatsgeheim, ik wil u verwijzen naar sectie C, paragra-”. “Stop maar, stop maar, het is duidelijk” sprak Dirk opeens rustig doch verbeten. Dirk liep naar zijn zetel, om halverwege terug te keren naar de sprekersmicrofoon. Hij duwde Marianne Thieme weg, die protesteerde, maar geen kans kreeg van Dirk. Dirks hoofd was donkerrood, op zijn voorhoofd stond een diepe, diepe frons. “Uw kans is voorbij, mijnh-” Dirk was buiten zinnen. Vanachter zijn keel begon hij te roepen. Hij sprak met consumptie. Zijn gezicht stond op onweer. De voorzitter had de microfoon uitgezet, waardoor Dirk al zijn stemkracht gebruikte.

“Dit is een regelrechte aanval op onze zwaarbevochten rechtstaat, door corrupte politici die de politiestaat de VS een veer in de kont willen steken. U wil geen antwoorden geven, U wil stemmachines met aangetoonde fouten gebruiken voor het democratische proces over een maand. Deze aanval is zó blatant, zó ernstig, uw staatsburgerschap zou afgepakt moeten worden en u zou de rest van uw leven moeten zitten voor landsverraad. Ik ga de Kamer nu verlaten, wij gaan ons als partij beraden op de volgende stap en ik zal terugkomen met een passend antwoord.” Dirk liep de Kamer uit.

Ik probeerde Dirk te ontmoeten in zijn gang naar buiten. Ik faalde. Ik zag nog net hoe een groep onherkenbare personen Dirk verwelkomde en meenamen in een geblindeerde bus.

DWDD maakte de Piratenpartij belachelijk, door een remix van een woedende Dirk te vertonen. P&W remixte deze remix weer en verergerde de blamage. Ik ervaarde het zien van de Piratenpartij videoclip op Youtube weer voor de eerste keer. Ik realiseerde me opnieuw hoe snel de eerste 20 miljoen views werden geregistreerd, binnen een uur. Terwijl de Nederlandse media druk bezig waren het voorval te ridiculiseren, stond Dirk de massaal toegestroomde Zweedse, Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse pers te woord. “First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win. We are at stage two. We are prepared for the next stage, we have a plan”. “What does this plan entail?” klonkt het uit de mond van een verslaggever van de ZDF. “If I would share this plan, we would fail to execute it. I am truly sorry, as you know we strive for information openness, contrary to the established parties”.

“53% procent van alle stemmen gaan naar de Piratenpartij” zei Ferry Mingelen met grote verbazing. “Hier moet iets aan de hand zijn”. De NOS schakelde naar de studio. “In plaats van het traditionele lijsttrekkersdebat, schakelen we nu over naar Utrecht, waar de Piratenpartij een persconferentie geeft. De beelden zijn van RTL. Frits Wester bij de microfoon.” Je kon Dirk Poot nauwelijks zien op het instabiele beeld, buitenlandse journalisten zaten voor het camerashot. RTL was pas laat was binnengekomen, en stond dus achteraan in het volgepakte zaaltje. Het was het enige Nederlandse team wat verslag deed.

“Thanks all for being here! We are delighted to see journalism has not yet died outside of The Netherlands.“ begon Dirk. “As you probably all are aware, my last presence in the parlement was about a month ago. Everyone has seen my anger directed to the established parties, because they exchanged democracy and fundamental citizenrights for friendship with The States. I mentioned we had a plan. We executed the plan, and it has been extremely successful. Our fellow pirate Klaas Boerrigter will elaborate further on it”. Dirk keek Klaas aan.

Een heftige hoofdpijn maakte van mij meester, en ik keek in een felle lamp. Langzaamaan zwelden bliepende geluiden aan. Oja, ik was in IJsland, realiseerde ik me opeens weer.

Volgende: 2022: Sexy Heisenbug (3) 05-'12 2022: Sexy Heisenbug (3)
Volgende: 2022: GCar Sedan7 1.0 (1) 05-'12 2022: GCar Sedan7 1.0 (1)

Reacties


Door Tweakers user Gish, zondag 6 mei 2012 21:37

Leest fijn... Ik had je vorige verhaal niet gezien, maar heb die ook gelezen. Leest erg prettig, en zeker in het licht van de gebeurteinssen in de kamer van afgelopen weken vond ik het nog interessanter om te lezen. Ik zeg: moooooaaaarrrrr!

Door Tweakers user karimmm, zondag 6 mei 2012 21:44

Ik ga met Gish mee, en vind dit zeer leuk om te lezen!

Eerst had ik zo van the fuck did I read? maar daarna komt alles in een flits door je hoofd. Mooi geschreven, en moar!1!1!uno!1

Door Tweakers user Pistolebob, zondag 6 mei 2012 21:47

Zeer goed geschreven :)
Dit zou nog wel eens waarheid kunnen worden

Door Tweakers user i-chat, zondag 6 mei 2012 21:48

en toen was het 2016 en kwam alles uit, (misschien wat andere namen hier of daar)... het klinkt als een vrij realistische toekomst .... hopelijk winnen de piraten...

en groen66 - is dat wat ik denk dat het is....

Door Catharina, zondag 6 mei 2012 22:15

Knap geschreven en stof tot nadenken inderdaad.. Beangstigend dat Nederlanders zomaar uitgeleverd kunnen worden naar een land dat mensen mishandelt in gevangenissen zonder regels. Begreep vandaag dat de Piratenpartij in de peilingen nu rond de kiesdeler schommelt..

Reageren is niet meer mogelijk