2022: Vertier ende vermaeck (5)

Door Ruudjah op woensdag 9 mei 2012 17:00 - Reacties (3)
Categorie: -, Views: 6.497

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Protestgeroep. Wacht. Nu moet ik toch opstaan. Domstedelingen in voetbaltenue die de boel weer eens aan gort rossen? Piratenpartij leden die opgesloten zijn, dat is het natuurlijk. Een moment later kijk ik op de schermen, en zet ik het geluid van de NOS aan. “Woedende piraten eisen vrijlating van Dirk Poot, Saskia Huizingah en Klaas Boerrigter. Ze vinden dat ze onterecht zijn opgepakt, omdat ze eerlijk hebben gecommuniceerd dat ze de verkiezingen naar hun hand hebben gezet.“ luid het vanuit de speakers. Ik was weer wakker. Verdraaid, zelfs slapen, moe zijn, en een ochtendhumeur hebben wordt gefaked door die nanobot. Wel grappig ook dat ik me bewust ben dat alles een soort van droom is.

Inmiddels wordt er een debat gevoerd in de Kamer, Arie Slob aan het woord. “Wie heeft de beslissing genomen om de arrestatie uit te voeren, en is er een weloverwogen besluit gemaakt door degenen die deze beslissing hebben gemaakt? De ChristenUnie is van mening dat de integriteit die onmiddelijk tentoon gespreid is door de Piratenpartij, het begin van de oplossing van het probleem is, maar niet de kern van het probleem. Graag willen we antwoord hierop van de Minister van Justitie.” Een spoeddebat, dit wordt dan toch hoog opgenomen, door in ieder geval één partij behalve de Piratenpartij.

Ik loop naar de keuken, en zie dat chaos overheerst rond de keukenmachine. Ugh, dat ding heeft na die soep van gisteren er toch een bende van gemaakt. Nog niet helemaal primetime ready, dus. Wacht, die keukenmachine lijkt wel... Wat? CleanerBot die er half tussen steekt, en vruchteloos probeert zijn omgeving te poetsen? Ah, die twee machines interfereren met elkaar. De keukenmachine denkt dat dat-ie vloeistoffen moet dispenseren, en CleanerBot die dit dan probeert op te ruimen. Dan krijg je inderdaad zo’n bende. Een tosti dan maar, daarna wat foto’s maken en een bugreport submitten. Zou ik dat op CleanerBot.org of KitchenRep.org moeten doen? Nou ja, ik doe het wel bij allebei de communities.

“De kiesraad wil alle stemcomputers afschaffen, en binnen drie weken nieuwe verkiezingen. Johan Enschede heeft aangegeven de stembiljetten in twee weken gereed te kunnen hebben, dus drie weken is een realistische tijdspanne. ‘Wij willen zo snel mogelijk de orde terug in het land, en duidelijkheid van de kiezer.’ Aldus de voorzitter van de Kiescommissie”. klonk het van de NOS. Even checken op Synovate en Peil. De exitpolls van gisteren zijn nu opeens een stuk interresanter. VVD 28, PvdA 20, CDA 16, PVV 12, SP 40, CU 7, SGP 2, GL 12, PvdD 3, PPNL 5, D66 15. Bijna idem bij beide peilers.

Een keurige doch oudere man trad aan bij de interruptiemicrofoon. “ehk-eg, ahem, krug, mehh-egge. Er is spoed-overg-leg che-voergd met de mi-nis-ter van ahem-kuchel Bin-nen-land-se Za-ken, met mij, en de mi-nis-teg van Al-ge-me-ne za-ken. Kuch.” klonk de diepdonkere stem van Opstelten op deftige wijze. “De be-slis-sing om de pi-gra-ten in hech-te-nis te ne-men is u-na-niem che-maakt. Kuche-kuch rochel.” vervolgde Ivo op de NOS.

Mooi. Stemmen per papier, ze lijken te gaan begrijpen dat computers geen heilige graal voor alles zijn. Ik nam een hap van mijn tosti. Ik besloot een kijkje te gaan nemen in 030, en in persona de volksoproer te checken. M’n Android spamde me. “Wilt u de nieuwste technologie proberen? Ga nu naar uw lokale Toyota dealer en probeer de nieuwe autonomobiel!” Kijk nou, relevante spam. Oh, Google zit er natuurlijk achter, daar heb ik een tijdje geleden voor geöpt-ind. Klinkt als dat het nu kan, dus waarom niet?

De verkoper begon me te overtuigen van het maken van een testrit. “Ik ben geheel op de hoogte. Ik wil hem graag proberen!” probeerde ik de gladjakker vóór te zijn. “Prima. Wilt u híér en dáár wel eerst even tekenen? Ik neem aan dat u uw legitimatiebewijs bij u heeft?”. 3 minuten later zat ik in de autonomobiel, en zag ik dat de 60 kilometer naar Utrecht ongeveer 40 minuten kostte. Even kreeg ik de neiging om te hyperventileren, omdat het zomaar wegrijden zonder controle me een angstig moment bezorgde. Direct daarna overkwam me een gevoel dat ik rechtstreeks in een film beland was. Ik werd dolenthousiast van wat ik meemaakte. In Utrecht stelde ik de auto in op “agressief”, waardoor de auto alles en iedereen eruit trok bij stoplichten. Voor de lol had ik het raam opengezet, en stak ik mijn beide armen eruit. Dit trok toch wat bekijks, blijkbaar was nog niet iedereen op de hoogte van het concept autonomobiel. Bij de oproer aangekomen, begon ik mij te bedenken waar ik moest parkeren. Dwaas natuurlijk. Ik kon gewoon uitstappen, en het ding parkeerde zichzelf ergens waar ie plaats vond. Ik was alweer vergeten dat ik de auto had gelinkt aan mijn mobiel, zodat hij zelf op afroep terug zou komen.

“Piraten vrij! Piraten vrij!” klonk de menigte. Aleid probeerde de groep te bedaren, maar faalde. Een rose gekleurd ei spatte uiteen op zijn grijze pak. Hij vertrok. Iemand had een oversized boomblaster meegenomen, Hans Zimmer z’n meest beluisterde creatie schalde over het plein heen. De groep mensen neuriede mee, de tonen werden nageblaat. Dit gaf het schouwspel een gezellige sfeer, enkele honderden mensen die “dun-dun-dun dunnnnnn” in koor luidden. Ik vroeg een bevriende piraat of er een concreet actieplan was, en of de politieactie in was voorzien. Hij meldde dat er wel een soort van actiepunten waren, maar dat de invulling ervan nogal ad-hoc was. Ik besloot een paar biertjes mee te drinken. Een piraat kwam aanzetten met een generator en een grote projector. Hierop waren de laatste ontwikkelingen te volgen in de Kamer, Twitter en andere info. Boegeroep toen iemand van de VVD verscheen op het beeld.

Dat Piratenpartij in ChristenUnie opeens een medestander vondt, verraste iedereen op het plein. Cynisme was de reactie van de piraten om mij heen; er werd fijntjes opgemerkt dat hoewel ze integriteit hoog in het vaandel hadden, de bijbel nog steeds onder een restrictief auteursrecht licentie werd verspreid. Terwijl verspreiding van God’s woord toch één van de kernboodschappen van de bijbel is. Schoorvoetend werd langzaam naar het standpunt van de ChristenUnie geschoven door GroenLinks, die veranderde van de beginnende mening “Piratenpartij heeft een probleem veroorzaakt” naar “Piratenpartij toont een probleem aan”. D66 vroeg een schorsing aan, welke werd toegewezen door de voorzitter. “Voortschrijdend inzicht noodzaakt ons onmiddelijk intern te beraden.” antwoordde Alexander Pechtold op de vraag van de voorzitter waarom nu precies. De boomblaster had inmiddels een stekker van de projectorcomputer gekregen. De piraat die het scherm bediende, alttabte naar FooBar2000, waar hij Zimmer’s hoogtepunt verder liet spelen. De groep reageerde onmiddelijk, door verder te dun-dun-dun-dun-dunnen.

Ik besloot nog wat langer te blijven omdat de spanning, vertier ende vermaeck overvloedig mijn zintuigen kietelden.

Een slok gerstenat gleed nog maar eens mijn keel binnen.

Volgende: Verdien €50: Piratebay blokkade omweg 05-'12 Verdien €50: Piratebay blokkade omweg
Volgende: 2022: Atmel's diemooduuleetor (4) 05-'12 2022: Atmel's diemooduuleetor (4)

Reacties


Door Tweakers user Pistolebob, woensdag 9 mei 2012 17:32

Ik benieuwd hoe het verder gaat :)

Door Tweakers user Gish, woensdag 9 mei 2012 18:09

Morgen weer een nieuwe? :9~

Door Tweakers user Edek, woensdag 9 mei 2012 23:32

Lol, ik was vergeten dat hij nog in een droom zat, zo door gaan! Lekker naar kickstarter, zoek gewoon ff iemand die een amerikaan is en publiceren maar!

Reageren is niet meer mogelijk