2022: Checkmate (6)

Door Ruudjah op vrijdag 11 mei 2012 17:00 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 8.572

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5

Klak, klak, klak, klak, klak, klak. Een dertiger in maatpak, glimmende schoenen met harde zolen, een scherpe blik in de ogen echoode zijn passage over de marmeren vloeren. Een drie meter hoge donkerbruine deur met hoogwaardig snijwerk ging open, twee ogenparen keken elkaar aan. “Sir, you might want to take a look at this.”. De dertiger liet een scherm zien met daarop een TV stream waar NOS beelden op prijkten. “They made a brilliant move. It’s for us now to checkmate them. We should act fast. Media attention is gathering from all over Europe now, and I think newsteams from other continents are on their way. We are not prepared for this.” Een diepe frons bekwam het gezicht van een man met grijze haren en een kalend hoofd. Hij stond op en keek het raam uit over de hofvijver. Hij slaakte een diepe zucht, en krabbelde over zijn hoofd. “Any ideas?” “Not from the top of my mind, sir. Most options are increasingly difficult, since the media is all over it now.”. “Gather the team. Now. We might come up with something.” Direct begon de dertiger te praten. Hoewel hij geen oortje in had, kon hij iedereen in het gebouw direct aan de lijn krijgen. De man had een microfoonimplantaat in één kies, en een speakerimplantaat in zijn oor. Hiermee werd draadloos via zijn scherm gecommuniceerd. De man sprak met een dringende urgentie, en geen halve minuut later stond er een team van 8 man in het kantoor van de begrijsde man. Hij legde de situatie uit, vroeg om ideeën, maar het bleef stil. “None of us? I will escalate. Be back in ten minutes sharp.“ klonk het 5 minuten later. Iedereen behalve de oudere man verliet de ruimte. Hij deed de luiken voor de ramen dicht, en drukte op een knop. Het achterhoofd werd zichtbaar van iemand, die zich plots omdraaide en zijn lach veranderde naar een serieus gezicht. “Yes?” sprak hij. “We have a developing situation.” Een minuut later maakte de persoon aan de andere kant van de lijn contact met zijn collega’s in het gebouw. Hij begon te schelden, omdat hij één persoon niet kon bereiken. Hij stond op, en begon met grote passen en snel bewegende benen naar een andere ruimte in het grote gebouw te lopen.

Do what you want ‘cause a pirate is free. You are a pirate”. schalde het over het plein. Een muzikant was op een soort van provisorisch gemaakt podium gaan staan. Dat was nét nadat een andere piraat er vanaf liep, en de groep mensen kort wat had meegedeeld. De muziekant maakte van het gejuich na de mededeling gebruik om de groep mensen nog wat op te zwepen. De muzikant richtte de microfoon op het publiek, die antwoordde met “Yar arr piraty-dee, being a pirate is awesome to be” in koor. Er was inmiddels veel politie op de been om het toegestroomde publiek in de gaten te houden. Mijn bier zat inmiddels in een bruine papieren zak, omdat alcohol was verboden, er was inmiddels een noodverordening van kracht. Nu kwam er om de paar minuten wel een nieuw persteam, die zich verdrong voor het politieburo. “The pirates are awaiting a response from the current cabinet in power. Meanwhile, the atmosphere here is still very friendly and laid-back. The square is, as you can see, almost full of people now. We expect the local police to take further precautions to have this rally continue in an orderly fashion”. Het was dezelfde Russia Today verslaggever die ook Poetin belachelijk maakte.

“We are in a meeting right now. We will be ready in about fifteen minutes. Please wait”. “But sir, this is urgent. If we do not make a move soon, our chances for influence will be very slim. Fifteen minutes can make a significant difference here. Tell them this issue has priority.” bracht de persoon hijgend tegen. De andere persoon antwoorde geagiteerd. “I think your issue has to wait. More important issues are currently being discussed.” “An international pr scandal is on our doorstep. We don’t act now, we have a far more serious problem. Now, go inside, tell them this has top priority, or then let me in.” specificeerde hij met een doordringende en nog meer geërgerde stem terug. Er kwam een twijfel op het gezicht van de persoon die voor de deur stond. “NOW”, sprak de operator met een stemverheffing. Dit deed de deur dicht voor de deurwachter, die de hijgende man begon te negeren, en strak voor zich uit begon te kijken. De operator, nog steeds fysiek moe van de inspanning, draaide zich om en zuchte twee keer heel diep. Hij bracht zijn lichaam een kwart gedraaid van de deurwachter, zodat zijn rechterarm niet zichtbaar was. Één goeie rechtse was genoeg om de deurwachter op de grond te doen vallen. De operator deed de deur open, liep de ruimte binnen, een team van 20 man verbaasd naar zich kijkend. “How did you get in? We are discussing level 5 issues here. Do you have cleara-”. De operator liep door, ging voor de tafel staan, en onderbrak het geblokte hoofd die de operator terecht probeerde te wijzen. “My sincere apologies for my acting, sir. But I have an issue which requires immediate response. Please accept my-”. “Yes, yes, go with it, you’re already interrupting us. Speak.” sprak de gorilla op strenge toon. “A pr disaster is on our doorstep.” begon de operator. Twee minuten later liep iedereen de ruimte uit. Ze stapten over de deurwachter heen, niemand keek naar hem om. Hij bleef liggen.

Mijn android signaleerde mij voor een nieuw bericht. Ik begon het te lezen, en direct toen ik “Toyota dealer” als afzender zag, begreep ik dat ik de tijd uit het oog was verloren. “Uw testrit tijd is om. De auto zal zichzelf naar een dealer rijden. We hopen dat u met plezier uw testrit heeft gemaakt.” Ugh. Nou ja, ik wilde toch afwachten wat de regering zou doen met de slimme move van Dirk Poot. Ik kon altijd nog de trein pakken. Ik had inmiddels trek gekregen, en besloot te peilen of er meer piraten in de buurt waren die ook een hongergevoel bekroop. Vijf minuten later stonden ik met drie anderen bij een turk een kebab uit te zoeken. De zaak zag er netjes en hip uit. Iemand stond aan een stuk schaap te snijden, een andere medewerker kebabjes klaar te maken. Nog weer iemand vulde groentebakken aan. Hij stond voor een aanrecht, met een doorzichtige verticale buis waar af en toe groente in een capsule naar beneden viel. Het leek een beetje op het systeem wat ze bij banken hebben, waar geld vanuit een kluis via een pneumatisch systeem bij een baliemedewerker terecht komt. De buis en capsule waren alleen een stuk groter, zodat de groente erin paste. De medewerker waste en sneed de groente, om het vervolgens in een bak in de balievitrine te doen. Ik volgde de bewegingen van hem, en mijn blik bleef hangen bij een tekst die op de balievitrine was geplakt. “Onze groente wordt gekweekt met GreenHouseBots.org. Wij sponsoren dit opensource project.”

“It cannot be the case that some simple Dutch guy is setting us checkmate. Common guys, we need to think harder. I won’t let these pirates dictate us. There must be something we can do!”. Zijn hoofd stond op onweer.

“Ja, we gebruiken in totaal 3000 vierkante meter aan kassen op de daken hierboven. Soms hebben we tekorten, dan moeten we bij een groothandel bestellen. Ook gaat het wel eens mis, een robot die er een bende van maakt. Maar over het algemeen werkt het behoorlijk goed. De investering viel mee, het lastigste was de overeenkomsten sluiten met de dakeigenaren. Maar de gemeente werkte goed mee. We weten dat er iemand van de Piratenpartij in de gemeenteraad ontzettend hard heeft gewerkt om ons dit te laten doen. Maar ik heb het druk, dus...” Ik merkte dat mijn portemonnee niet in mijn jaszak zat. Shit, die ligt nog in de auto. “Kan ik g...”, “Jaja, ‘t is goed. Deze is op mijn conto. Is ie gerold?” antwoordde een medepiraat op mijn zoekbewegingen. “Nee, ik denk dat ie nog in de auto ligt. Irritant, want het was er een van de dealer. Nu moet ik daar weer achteraan.” We liepen al happend de zaak uit met een kebabje.

We hoorden een luid gejoel van het plein afkomen.

Volgende: 2022: AutoIntelligence beraad (7) 05-'12 2022: AutoIntelligence beraad (7)
Volgende: Verdien €50: Piratebay blokkade omweg 05-'12 Verdien €50: Piratebay blokkade omweg

Reacties


Door Gunirus, vrijdag 11 mei 2012 17:28

*kwijl*

Laat maar komen dat verhaal :)

Door Tweakers user i-chat, vrijdag 11 mei 2012 18:09

"Haaaaahtsjoeh,"
ik euh, ikkk vrees dat het niet werkt,
HAAAAHTSJOEH,
denk dat u de dosis,
Hahstjoeh,
beter kunt verhogen naar 2maal daags. :P

Door Tweakers user Pistolebob, vrijdag 11 mei 2012 18:20

Komt er morgen een vervolg? :9

Door Tweakers user karimmm, vrijdag 11 mei 2012 18:23

Fijn verhaal.

Door Tweakers user Gish, vrijdag 11 mei 2012 22:13

Had hem vanmiddag al even snel gelezen en net nog een keer rustig. Prachtig. Hopelijk maak je er dit weekend elke dag 1, dan kan ik maandag wat langer lezen xD

Door Tweakers user rezta, zaterdag 12 mei 2012 01:07

Goed verhaal leest fijn.Ben ook wel benieuwd of er een vervolg komt :)

Door Tweakers user MB54, zaterdag 12 mei 2012 09:46

“It cannot be the case that some simple Dutch guy is setting us checkmate. Common guys, we need to think harder. I won’t let these pirates dictate us. There must be something we can do!”. Zijn hoofd stond op onweer.

Common guys of Come on guys?

Door Tweakers user Ruudjah, zaterdag 12 mei 2012 15:31

MB54: Je hebt gelijk. Het moet C'mon zijn. Overigens, als je goed leest kan je wel meer kleine foutjes ontdekken. Die foutjes fixen doe ik (nog?) niet, in dezelfde tijd schrijf ik liever een nieuw verhaal ;).

Overigens bedankt allen voor de fijne woorden. Dat motiveert om door te gaan :) :>

Reageren is niet meer mogelijk