2022: AutoIntelligence beraad (7)

Door Ruudjah op zaterdag 12 mei 2012 17:00 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 8.755

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6

De hulpofficiere van Justitie klokte twee aspirines met water weg. Gisternacht er pas om 4 uur in, om 07:30 stond er een agent op de deur te bonzen. Ze maakte haar momentje compleet door zich bijna te verslikken in een flinke slok koffie. “Net nu de officier van Justitie ziek thuis zit, breekt er een storm los”, brachte haar getergde denkvermogen voort. “En dan moet er ook nog zo’n bijdehandte politicus een grote bek tegen me opzetten.” Ze liep de kantine uit, richting het cellengedeelte. Ze besloot nog een keer met Dirk te praten, op aanraden van Aleid Wolfsen, de burgemeester.

D66 liep terug de kamer in, met Alexander Pechtold paraderend voorop. Hij had de typische understatement glimlach op zijn gezicht, terwijl er een vastbesloten blik uit zijn grote oogdoppen kwam. Dit werd genoteerd door iedere andere partij op Piratenpartij na, de kapitein verbleef nog in de cel. “We gaan het debat hervatten” sprak de voorzitter. “Ik hoop dat D66 hier ook klaar voor is?” Alexander liet zijn glimlach aan één gezichtshelft vertrekken, en met zijn handen maakte hij een confirmerend gebaar. De groep beroepspolitici ging zitten, en de voorzitter sprak “De heer Pechtold aan het woord.”. Alexander liep naar de microfoon, en stelde: “Het is duidelijk dat er verkiezingsfraude heeft plaatsgevonden. Maar we moeten daarbij het standpunt van de ChristenUnie steunen, omdat de Piratenpartij geheel transparant is geweest direct na de uitslag. We gaan mee in het standpunt dat de Piratenpartij niet het probleem heeft veroorzaakt, maar het probleem heeft aangetoond. Dit stelt de uitlevering van Rop Gonggrijp in een ander daglicht, en legt het probleem van stemcomputers bloot.” “Wat is uw vraag, mijnheer Pechtold?” was de voorzitter Alexander vóór. “Wij zien in dat de ernst van het probleem groter is dan we in eerste instantie hebben ingeschat. Kan de minister de uitlevering van Rop terugdraaien?” Leden van de twee andere regeringspartijen CDA en VVD keken elkaar beduust aan. Hun oude partner was opeens 180 graden linea recta de andere kant op gaan lopen. Geroezemoes vanuit de banken waar de regeringspartijen hun zetel hadden; dit hadden ze toch niet verwacht.

De groentesmaak van de kebab was duidelijk krachtiger dan die van monocultuur gekweekte groente die ik normaal naar binnen werkte, dacht ik toen ik begon aan de bodem van vlees in mijn kebabje. Zouden die robots biologisch kweken? Ze kunnen natuurlijk het groeiproces veel preciezer monitoren, en dus zijn bestrijdingsmiddelen helemaal niet zo nodig, redeneerde ik. Net toen we ons wilden voegen bij de andere piraten op het plein, zagen we de camera van de Tweede Kamer gericht op de twee regeringspartijen, die in een soort van paniekstaat scheef over de zetels met elkaar aan het overleggen waren. “D66 is gedraaid!” riep een piraat die ons zag aankomen. Fatsoenlijk eten met daarbij alle lachspieren tegelijk aan te spannen ging niet, we moeten er als komieken uit hebben gezien die deelnemen aan een eetwedstrijd. De high-five ging ongecontroleerd, stukken schaap vlogen in het gezicht van een piraat naast ons.

“Nogmaals: U bent geheel vrij om te gaan. U kunt niet zeggen dat u vastgehouden wordt. Ik wil dat u vertrekt, wij hebben wel wat beters te doen dan politieke spelletjes te faciliteren”, aldus de hulpofficiere van justitie. Van haar schoonheid was na 3 uur slaap en twee zware dagen weinig meer van over. “Ik speel geen politiek spel. Ik maak een fundamentele maas in de democratische orde duidelijk. Ik maak pas gebruik van mijn invrijheidsstelling als de aankaarter van het fundamentele probleem achter de democratiegang óók in vrijheid wordt gesteld. Als Rop Gonggrijp vrije voet op Nederlands grondgebied zet, dan zal ik ook gebruik maken van mijn vrijheid. Tot die tijd blijf ik hier.”. Hoewel ze wist dat ze Dirk niet kon dwingen de cel te verlaten, probeerde zij het toch. “Uw aanhouding is voorbij, u moet nu de cel verlaten. Vertrek.” bracht ze met halve overtuigingskracht tegen. “Nee, ik heb al aangegeven dat ik hier blijf vertoeven. Ook heb ik aangegeven op welke rechtsgronden ik dat mag doen. U heeft mij niet kunnen overtuigen van enige fouten van de interpretatie van de rechtsgronden. Als u mijn ongelijk kan aantonen dat ik niet kan blijven in deze cel, zal ik het verlaten. Maar dat kunt u niet. Dus blijf ik hier, tot Rop voet in dit land zet.”. Halverwege de laatste zin was de hulpofficiere al omgedraaid en weggelopen. Ze wist dat Dirk gelijk had, Dirk had een gat in de wet gevonden. Ze liep naar haar kantoor om Aleid Wolfsen op de hoogte te stellen van het gebeurde.

“We hebben net een schorsing gehad. Daar heeft CDA en VVD uitvoerig gebruik van kunnen maken om zich te beraden. Nu blijkbaar de politieke situatie in hun nadeel is uitegevallen, moeten we opnieuw tijd vrijmaken voor conclaaf?” Marianne Thieme keek de kamervoorzitter uit de VVD strak aan. De voorzitter keek onberoerd en glazig voor zich uit. “We zijn pas vijf minuten bezig sinds de vorige schorsing.” voerde Arie Slob de druk op aan de interruptiemicrofooon.

Een donkere man met grijzend haar ontving twee personen in zijn ronde kantoor. “We assume you already have been informed via the AutoIntelligence system. We should prepare for a move from the Dutchies.” begon één van de twee personen. “Diminishing our pr loss is the best thing we can do. Those dang pirates have us by the balls. I can’t make it any better.” Dat Echelon ook voor efficientieverbetering kon worden ingezet, was een helder moment van de CIA. Zo konden ze niet alleen de politieke besluitvorming soepeler laten verlopen, maar ook de boel in de gaten houden. De high potential stagiair sociologie die aandroeg om WhiteHouse medewerkers het te laten willen, en ze erom te laten vragen, was de finale meestermove om het systeem ook daadwerkelijk geïmplementeerd te krijgen. Toen ze dat ook deden, was het ontwerp al klaar, getest, gepokt en gemazeld. Alleen een kwestie van inbouwen, wat soepeltjes ging omdat het systeem op hunzelf was getest.

“Zij gáááááán de ka-mer uit, zij gaan de kááá-mer uit, zij gaan de kamer uuit”. De sfeer werd steeds leuker, maar ik bedacht me dat ik voor vijven mijn portemonnee terug wilde hebben. Ik liep weg naar een rustig plekje, om daar contact met de dealer te krijgen.

Weglopend van het geluid, kreeg ik een bericht.

Volgende: 2022: Electric boogie in de Kamer (8) 05-'12 2022: Electric boogie in de Kamer (8)
Volgende: 2022: Checkmate (6) 05-'12 2022: Checkmate (6)

Reacties


Door Tweakers user Gish, zondag 13 mei 2012 12:01

Nu begin je echt goed te worden volgensmij... Clifhanger van heb ik jou daar, en ik wil, moet en ZAL er achter komen wat voor bericht... xD _/-\o_ :9~

Door Tweakers user Pistolebob, zondag 13 mei 2012 17:36

Vraag me af wat de CIA precies doet..

Door Tweakers user karimmm, zondag 13 mei 2012 19:44

En waar is de volgende? :c

Door Tweakers user i-chat, zondag 13 mei 2012 21:27

DANG, was mijn vorrige hint, van 2maal daags een dosis nog niet duidelijk genoeg...
WIE WUNT MOAR~ WIE WUNT MOAR - :d

verbluffend goed, en minstens 3 vrienden aan wie ik de link heb gestuurt zijn het met me eens, (zelfs non-geeks)

Door Tweakers user Aragornwj, maandag 14 mei 2012 09:58

Dit leest heel erg lekker weg! Vooral doorzetten!

Door Tweakers user Cambion Daystar, maandag 14 mei 2012 10:28

Geweldige serie, blijf zo doorgaan!

Door Tweakers user Graggor, donderdag 17 mei 2012 22:19

1 woord : geweldig!

Reageren is niet meer mogelijk