2022: Electric boogie in de Kamer (8)

Door Ruudjah op maandag 14 mei 2012 17:00 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 6.701

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7

De dealer was me een halve minuut vóór. “Wij hebben persoonlijk bezit van u aangetroffen in de autonomobiel. Neem alstublieft contact op, zodat wij het in uw bezit terug kunnen brengen.” Ik belde, en aangezien de auto niet in gebruik was, konden we het zó regelen dat ik alleen de energiekosten retourtje dealer hoefde te betalen. Ik besloot bij een doorgaande weg in de buurt de auto te ‘ontmoeten’, het was tien minuten lopen naar de Catharijnesingel, iets korter dan de tijd die de auto er over zou doen. Ik kreeg een systeembericht: “Wilt u uw locatie delen met Toyota Grasmussens Utrecht BV? Dit geld voor de duur van 30 minuten, daarna wordt het delen van de locatie afgebroken.” Ha! Epische informatiesystemen die mij een heftig “yes-gevoel” bezorgen: dit is er één van. De dealer was zich er blijkbaar zèlf ook niet bewust van, aangezien ze telefonisch om een locatie vroegen. Dat de auto met piepende banden wegscheurde, zal wel een grapje van de dealer zijn geweest; ik had tòch afgesproken de energiekosten te betalen. Of misschien hadden ze een andere testrijder.

Het halve uur dat ik weg was, bleek genoeg om het plein definitief te vullen met mensen. De mededeling dat Dirk zou blijven zitten totdat Rop in de polder terug zou keren, was blijkbaar geland bij het Nederlandse publiek. Agenten belemmerden mij de toegang, ik mocht er pas op als iemand van het plein vertrok. Nonchalant keek ik naar tien meter naar links, waar net iemand begon te schreeuwen. “Wow!” probeerde ik de aandacht van de agenten erop te focussen. Dat lukte héél even, en ik wurmde me langs de agenten, die achter mij aan renden in de drukte. Achter een dicht groepje lange kaaskoppen had ik nèt genoeg tijd om mijn trui uit te trekken, en een kartonnen klepje -die op de grond lag- op mijn hoofd te doen, zodat ik een enigszins ander voorkomen had. Ik liep stug door naar een ander gedeelte van het plein, ik was de agenten kwijtgeraakt. Ik kon de piratenkennissen niet meer vinden. Wel zag ik veel piraten die druk bezig waren papieren in te vullen in herkenbare driehoekige piratenhoed en zwart shirt met mensen erbij. Ze waren leden aan het binnenhalen. Slim.

“Then we should get the most out of it. Although it is our pr problem too, the basic problem resides at the Dutch government. What’s the counterfavor we will get?”. “Sir, we have focused our demands on informational aspects. The Netherlands is inspiring other countries with their progressive stance on many areas of intellectual property, we can influence this the other direction. The gist of the demands are further sharing of information of their secret service and telecommunications, as well as pressuring them on including certain loopholes in their privacy laws.” “Detail them out. Lower the prio one level, as we do not have an accurate answer the the pr disaster. Expect them to initiate contact within the next few days.”

De Kamer was nog steeds leeg, hoewel de tweede schorsing ruim voorbij was. Zelfs de voorzitter was niet aanwezig, wat een unicum is. Boris van der Ham maakte theater aan de interruptiemicrofoon door shouderophaalbewegingen te maken en zijn armen uit te spreidden met zijn handpalmen gericht naar boven. Toen na 10 minuten er nog steeds geen teken van de twee andere regeringspartijen was vernomen, upte Boris de anté door z’n ik-weet-niet-wat-er-aan-de-hand-is mimiek te veranderen naar een soort van electric boogie. Hier reageerde Marianne Thieme dan weer op, wat een aanschouwelijk toneelspel op het beamerscherm toverde. Het publiek om me heen deed de politici na, wat een soort van flashmobdance beeld opleverde. Omdat ik inmiddels in mijn eentje tussen alleen maar onbekenden stond, stak ik mijn hand uit naar twee dames naast mij, die mijn dansvraag beantwoorden. De andere greep mijn linkerhand, en zo dansten we kolderiek in een nauwe ruimte. Mijn geamuseerde glimlach van het gebeuren was omgeslagen naar een grijns van oor tot oor. De piraat -inmiddels semiofficieel gepromoot tot vj- beukte de Tiësto versie van de pirates of the caribean in, halverwege het nummer waar de beats erin bonkten. Dit maakte dat ook de laatste mensen begonnen te springen en dansen. Met de camera’s gericht op het plein, brachten persteams nu het plein als nieuws, waardoor de klanken van Neerlands meest bekende dj opeens de huizen van miljoenen mensen over de wereld binnendrong. De muziek eindigde abrupt, de Youtube stream was afgebroken. De dj F5’te, en er kwam “This video contains content from Disney, Inc. who has blocked it on copyright grounds" in beeld toen de vj switchte naar de browsertab waar de vid in speelde. Gefluit, getier, boegeroep, de menigte als versteend naar het beeld starend.

Een zwarte mercedes met geblindeerde ramen en verlaagde carrosserie vanwege antiterreuruitrusting zoemde weg van het binnenhof, richting het partijkantoor van het CDA. Even later gebeurde hetzelfde, maar die auto ging richting de burelen van het VVD. Mannen in zwart pak met oortjes in liepen terug de ridderzaal in.

Imke zei dat ze weg moest, en er kwam een vertwijfelde blik op het gezicht van Mira, ze hadden zich inmiddels aan mij hadden voorgesteld. “Ik ben mijn vrienden kwijt. Zullen we samen de show verder bekijken? Met een beetje mazzel krijgen we een nieuwe kans om verder te dansen.” Ik boog mijn hoofd, stak mijn hand uit en nodigde uit met "Mag ik deze potentiële dans van u?". De vertwijfeling was omgeslagen naar een glimlach op Mira’s gezicht. Imke keek haar aan met een blik van “Waarom niet?”. “Ik ga nu, anders kom ik te laat. Doeidoei!”. “Nou goed dan.”.

Op het beeld waren de missende Kamerleden te zien die hun plaatsen innamen.

Volgende: Pirate Bay blokkade: €50 05-'12 Pirate Bay blokkade: €50
Volgende: 2022: AutoIntelligence beraad (7) 05-'12 2022: AutoIntelligence beraad (7)

Reacties


Door Tweakers user i-chat, maandag 14 mei 2012 17:45

erg onbevredigend weer, (als in veel te kort), * i-chat ziet vertwijfelt slecht de seconden wegtikken op de klok, "waarom hebben wij geen 2 sterren in ons stelsel, dan was er tenminste de potentie van een 12urige dag ...

natuurlijk kan het ook als onze aardkloot 2maal zo snel gaat draaien, maar daar word je alleen maar misselijk van :P

Door Tweakers user karimmm, dinsdag 15 mei 2012 23:37

En waar is deel 9? En deel 999?

Door Tweakers user Graggor, donderdag 17 mei 2012 22:24

Pfff.. Maak jij eens heel snel een paar boeken!

Door Tweakers user TheFes, donderdag 24 mei 2012 13:43

Joehoe, is je writersblock nog niet opgelost?

Reageren is niet meer mogelijk